NYÅR!



GOTT NYTT ÅÅR ALLA FINAAAA!!!!!

2011 har varit heeeeelt fluffin' amazing!! Tack så otrooligt mycket alla ni som läser min blogg!
Tjallalaa! Ha det braa!

2011 - Året som gått - Del 1



Om bara några timmar är 2011 slut, och som en liten sammanfattning av året som gått har jag samlat ihop lite bilder från samtliga månader som varit.

Vi börjar alltså i januari 2011. Som alla kommer ihåg var januari väldigt kall. Jag fotade dock en hel del ute i snön, men även hemma, då min katt ofta var den som blev avplåtad. Jag var även och fotade min bror under Kungsbacka Masters. Där fick jag dessutom låna en riktig proffskamera av en journalist som var där och fotade. Riktigt häftigt!

Klicka på bilden om du vill komma till arkivet och läsa mer om vad jag gjorde i januari 2011



I mitten av februari var jag i Alperna på skidresa. Här hemma var allt grått och trist, och jag minns att jag började tappa inpirationen mycket under febrari. Trots detta fotade jag porträtt till mammas hemsida, och min bror när han spelade under en konsert i skolan.



I mars vaknade fotointresset till liv i samband med att våren kom. Jag var ute och fotade mycket knoppar och blommor. Jag fotade även min bror på hans 14-årsdag, den 7 mars. Dessutom fick jag ett av mina första fotojobb då jag fotade Mimers Hus i Kungälv åt mamma.



I april var jag ute och fotade mycket. Det vackra vädret och vårblommorna inspirerade mig mycket. Fotade både en hel del självporträtt och porträtt på andra. Bland annat Alex och Ada fick stå framför kameran.



Maj var en otroligt vacker månad. Förrutom mycket bilder på blommor och växlighet fotade jag även hästen Donna Que Belle när hon gick sitt treårstest. Väldigt kul, och jag blev riktigt nöjd med några utav bilderna.



Juni månad inleddes med en resa till vackra Skåne. Där fotade jag rapsfält och andra vackra miljöer. Jag gjorde även ytterligare ett fotojobb åt mamma där jag fotade ett inredningsjobb hon gjort åt Alnab. Dessutom fotade jag några självporträtt. Många av er känner säkert väl igen dem eftersom att de var med i sommardesignen jag hade på bloggen ett bra tag.

Då var första delen av den här lilla årsresumén slut. Kika in här igen imorgon så får ni se nästa del!
Och kom ihåg att du kommer till repektive arkiverade månad genom att klicka på bilden!


Vinterros i Kylan



Jag vill ha snö.
Har fått nog av spöregn och gråa dagar... Jag vill ha pulkarace och is i viken. Jag vill ha krispiga iskalla vinterdagar och snöbollskrig. Jag vill höra ljudet av snö som knarrar när någon går på den och känna små lätta flingor landa i mina händer.
Jag tänker vara finurlig, som Lotta på Bråkmakargatan... Och be om snö till de stackars små blommorna som fryser. Det tänker jag göra!

Juldagsmorgon Med Isabella Bus



Har haft en jättefin juldag hemma hos min syster. Har i stort sett bara gossat med den här lilla krabaten hela dagen! Hihi. Somliga har det bra!
Nu ska jag strax gå och lägga mig, och imorgon är det dags för lite mellandagsshopping! Kulkul!
Vi hörs snart igen! Puss!

24 DECEMBER



Då var den äntligen här! Dagen vi alla väntat på! JULAFTON!
Så otroligt mysigt!
Nu bär det strax iväg in till Göteborg för att träffa släkten, och sedan vidare till min syster i Stenungsund för att fira julafton!
Myspys!
Som ni ser la jag också upp en bild på hur mina naglar ser ut idag, hade lust att fixa till dem lite extra, dagen till ära, och tänkte att det kanske kunde vara kul att se!
Men! Nu måste jag kila! HA EN OTROOOOLIGT GOD JUL NU ALLIHOPA!

Julstök Dan' Före Dopparedan'



Dan' före dopparedan'! ... Det har en så mysig klang!
Idag är julstöket i full gång! Vi bakar julgodis och slår in julklappar så att det står härliga till!
Ber förresten så mycket om ursäkt för dålig uppdatering.. Men jag vill att ni ska veta att ni kan följa mig på min tumblr också, där jag uppdaterar i stort sett varje dag! Klicka bara på länken, eller på tumblr ikonen till höger om sidomenyn så kommer ni dit! :)
Nu ska jag ut i julvimlet och handla de sista julklapparna!
Ha det så bra, och GOD JUL!

Självporträtt i Vintersol



Solen är så vacker nu på vintern. Så svag att den knappt orkar hålla sig framme om dagarna, men så andlöst vacker när den väl är det.
Har väl egentligen inte så mycket att säga, mer än att det är jullov snart och jag är lycklig i hela kroppen. Snön saknas, men jag har insett nu att den antagligen inte kommer att komma på ett tag, och jag är nöjd ändå.
Puss&hej leverpaster!

Söndagsmorgon & Pepparkakshus



Morgonen ägnades bland annat åt att lyssna på fågelkvitter i sängen och bygga pepparkakshus (utanför sängen. Av praktiska skäl. Kaksmulor i sängen är något av det värsta jag vet. Och noppriga lakan). Såhääär fint blev det iallafall när vi var klara. Nu saknas det bara lite riktig snö för den genuina julkänslan. I samband med detta magnifika bygge har jag nu även uppfunnit en ny lek. Finn 5 tomtegubbar. Hopp och lek!

Dreaming Of Paradise



Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1,4 + Reflexskärm Silver

Idag när jag kom hem från skolan lyste solen svagt, svagt genom molnen!
Perfekt för att fota lite ute! ... Knäppte av lite bilder (bl.a. dessa två) och gick sedan in för att sätta mig med lite plugg. Dock hann jag inte ens ta fram anteckningsboken innan jag däckade på sängen. 2 timmar senare vaknar jag av att någon kommer hem. Då är solen borta, redan påväg ned.
Haha. Jaja, man kan klaga över det här trista skitvädret i all oändlighet, men det har jag varken lust eller tid till just nu. Så att nu tackar jag istället för mig. Punkt. Tack. Hejdå. Punkt.

Lussekatter & Julmys



Lucia idag! Och för första gången fick jag till och med lite julkänsla. Pepparkakor, tomtegröt, lussekatter, tända ljus och "Kul Jul"-låtlistan på spotify visade sig göra susen!!
Nu är det snart dags att krypa ned i sängen för precis som alla andra kvällar i veckan har jag idag lovat mig själv att jag ska gå och lägga mig tidigare än vanligt ( ett löfte jag sällan.. eller snarare aldrig lyckas hålla )
Jag är dock en något optimistisk (och sjukt envis) filur så att jag fortsätter att försöka... Godnatt alla fina läsare!

Taggar Inför Jul



"Åhh.. Tänk att det är julafton nästa vecka"
... Vänta lite nu. "VA?!"


Kan ni fatta! Nästa vecka!
Vad är det som händer! Vart tog hela december vägen? ... Var är den varma mysiga julkänslan som oftast brukar befinna sig i magområdet vid den här tiden? ... Om det beror på det dåliga vädret eller att jag inte ansträngt mig tillräckligt vet jag inte. Men från och med nu ska jag göra ALLT som står i min makt för att få lite julkänsla till julafton! Fram med pepparkakor, apelsiner, kryddnejlikor och sönderspelade jullåtar! Nu är det dags att vända på den här matchen! JULKÄNSLA, you'd better watch out coz' I'm coming to get ya!

Vintervindar & Lata Lördagar



Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1,4

Vaknade hyfsat tidigt imorse. Inga speciella planer för dagen.
Och plötsligt var det nästan kväll och helt kolsvart ute. Så himla typiskt! Haha. Är förvånad över hur man lyckas spendera så mycket tid på absolut ingenting. Men jag antar att man har sådana dagar ibland också! Det dåliga...Näe, dåligt är en underdrift i det här fallet... Piss-förfärliga vädret hjälper ju inte heller. Helst vill man bara sitta inrullad i en filt eller ligga nedbäddad i sängen.

En Tidig Vintermorgon



Har alltid tyckt att vintermornarna är en av de absolut bästa sakerna med vintern.

I morse när jag gick ned till bussen låg havet stilla, blankt som en spegel. Solen gick precis upp bakom horisonten och frosten glimmade från träden och marken. Att bussen ven förbi nere vid vägen, bara några sekunder efter att jag stannat och tagit upp kameran ur väskan kändes inte viktigt längre. ( do you see where this is going? ) .. okej. Jag lägger ner det sentimentala "måste-föreviga-denna-sagolika-stund"-snacket.. För att jag antar att ni fattar ändå. Jag fick iallafall mina foton. Att jag kom sent till spanska-provet var det väl värt!
Det var typ allt för idag. Imorgon är det fredag. Hejhopp!

A Beautiful Shade Autumn Grey


Nikon D60 + Nikkor 70-210mm
@1/200s - f/4,2 - ISO100

Måndag idag. Livet leker. Snart är det vinter. Jag är lycklig.
Behöver jag säga något mer?

FÖDELSEDAG!



Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är MIN födelsedag. Hurra, hurra, hurra!
Hahah... Japp, som ni ser är det alltså min 17-års dag idag!
Började med att skåla in den på 12-slaget med mina bästaste vänner och har sedan dess haft en UNDERBAR födelsedag. Bland de presenterna jag fick med fanns bland andra en NIKON D7000 (!!!!!!!!) så att jag har sprungit runt med den och fotat en massa (Bild 2)!
Är helt superdupermegalycklig!!
Grymt lyckad födelsedag med andra ord!
Nu ska jag snart gå och lägga mig, för att imorgon är det måndag och skola. Men vi ses igen då! Ha det bra!

I Studion Med Malin



Här är lite "behind the scenes" från när jag fotade Malin i skolans studio förra veckan.
På nått sätt har allt vi gör i vår klass en tendens att spåra ur. Så här ser det ut då.
Varför vara seriös när man kan vara oseriös, liksom?

Har för övrigt haft en jättehärlig fredag. Vi har alla sköna media-ämnen på fredagar så som foto, rörlig bild, ljud och layout så att jag har mest bara flummat runt hela dagen. Ha en fortsatt härlig fredag nu alla! PUSSHEJ

Lights in Darks


Nikon D60 + Nikkor 18-55mm
@55mm - s15.0" - f/35 - ISO100

Första December idag! ...Alldeles, alldeles underbart!
En sak som gör mig lite deppig är dock mörkret. Utan gnistrande snö känns vintermånaderna tunga och gråa. Får föröka kompensera med annat härligt. Tända ljus. Och mysa.

ellwis bild & foto.
Ella Wirstad, 19, Göteborg.
Skriver om livet. Om vad som finns på insidan och fotograferar det som syns på utsidan. Om att vara precis som alla andra men ändå helt unik. Om gamla secondhand-plagg, mumin, nittiotal och hipstermusik. Hoppas att du gillar det.

Kontakta mig
Följ mig
Ställ en fråga

RSS 2.0 bloglovin