Till Malin

Till Malin. Gör på detta vis, lilla fis:
Koka pasta.
Stek champinoner. Tillsätt japansk soja och vitlök. Stek lite mer.
Häll i spenat. Koka broccoli.
Lägg på pesto. Riv parmesan.
Blanda. Ät.
 
Jag har bokat körlektion. Innan sommaren skall jag ha körkort. Nu skall jag vila. Allting gör mig trött. Pust.

Ett steg närmare rätt

 
Längtar efter vår, långt hår och lätta kläder. Shorts och fina strumpor, blommor och blåa himmlar.
Allt är slask nu. Snön smälter bort. Det regnar. Det gör mig varm... Det är ett steg närmare rätt!

Något som är lika trasigtIdag kan jag ligga i sängen hela dag. Drömde om flytten, och det var vackert.
Jag längtar efter våren och värmen och inspirationen. Efter lättare kläder och nya skor. Allt blir bra. Allt blir bra.

Torsdagen den 24 januari 2013Sov väldigt ytligt hela natten till idag. Hade svåra drömmar och vaknade med en obehaglig känsla i kroppen. Kom till skolan, klassen var tyst och Dijana i parallellklassen hade gått bort under natten.
Vi grät för att vi inte kunde förstå varför. Och hur det bara kunde vara så, och hur vi skulle acceptera det. Hur alla hennes vänner skulle acceptera det, och hur hennes familj skulle acceptera det. Hur en stark, 18 årig kropp, med ett starkt 18-årigt hjärta, kunde sluta dunka. Hur cancern hade tagit hennes liv. Det grät vi för. Och vi grät för varandra och för hennes närmaste vänner, för tänk om det var jag, eller Linnea eller någon annan. Och hon dog på sin 19-årsdag var det någon som sa. Det gör så ont att tänka på. Det är för svårt att tänka på. Och lärarna grät och orkade inte. Och vad skall man göra? Flaggorna hissades på halv stång. Och allting känns allt för tragiskt...

Nya skor

 
Torsdag.
Mäklaren var här idag. Lycko-pirrar i magen när jag tänker på flytten. Allt blir nog bra ändå.
Lyssnar på the Drums, för det blir jag glad av. Rebloggar fina bilder på tumblr. Pirrar ännu mer i magen.
Klampar runt i mina nya skor som jag köpte impuls-shoppade igår. 600 kr. Rea på Johanssons. Pirr.
Allt blir bra.

Mittimellan Ernst & allt annat

 
Känner mig någonstans mittimellan hela tiden. Mellan glad och ledsen. Mellan trygg och ångestfylld. Mellan kall och varm. Mellan stressad och lugn. Kan inte riktigt känna någonting helt ut.
Har problem med sömnen för första gången sedan jag kan minnas. Tänker sönder drömmarna och vaknar tidigt av pappa som knackar på dörren. Saknar dig, men får inte. Saknar sommaren, men kan inte. Saknar den tiden då mina fötter inte nuddade marken. Saknar att vara glad.

Analog enkelhet

Jacka H&M/Tröja AmericanApparel/Jeans DrDenim

Har länge varit fascinerad över analoga fotografiers karakteristiska utseende. De speciella färgerna och ljuset. Det är någonting som inte går att skapa med dagens överprofessionella kameror. Jag tänker på en textrad från en KENT-låt.
Perfektion
släta ytor, är inget för mig
Ge mig fel
ge mig nåt lika trasigt som du och jag
 
Jag älskar simpelheten i analoga foton. Det gamla, det vackra. Det tilltalar mig. Som en gammal mockajacka man hittar längst in i garderoben. Eller mormors gamla skärp. Det är bristerna som gör dem vackra och attraktiva.
 
Tycker att de här fotona är så nära analogt jag någonsin kommit med digitalkameran. Vackert.
 

CASIO RETRO WATCHEn lite närmare titt på min nya klocka.
En julklapp från mamma och pappa.

Ångest


Skjorta Second Hand/Linne Second Hand/Jeans Weekday/Klocka Casio/

Ångest. Ångest, ångest. Har inte rätt ut alla känslor ännu. Känner mig rädd och stressad och ångestfylld. Kan inte sova. Har alltid hatat att inte ha full kontroll i livet. Att inte veta vad som väntar nästa dag. Det ger mig ångest. Min framtid är ett stort, svart hål och det enda jag kan göra är att falla rakt i det. Jag har ingen aning hur det kan sluta. Inga fastställda planer.
Jag har skolan. Ingen tid att sova. Jag ska ta körkort. Allt sånt. Vet inte hur någonting blir.

Nyår

Fick en förfrågan runt nyår att lägga upp lite bilder från årskiftet. Vi firade in 2013 hemma hos min pojkvän tillsammans med nåra vänner. Såhär såg det ut!


Jag & Axels rygg

Ägg-drinkarna


Dansgolvet

Hugo


Dansa dansa dansa

Mysisar - Raymond, Linnea, Axel, Ada

Tröttisar - Ulrik, Ada, Jag


Trött kille som fick min nyårskyss

Bättre sent än aldrig tänker jag. Första steget mot den nya bloggen. Ni hade frågor om nyårslöften osv också. Jag har alltid löften jag ger till mig själv. Vi utvecklas ju ständigt som människor. Därför hade jag inget specifikt löfte vid nyår, utan försökte snarare uppmärksamma det jag alltid går runt och tänker på. Tänka efter. Inte såra någon. Vara snäll. Vara ödmjuk. Bättre självförtroende. Allt sånt. Mycket kommer att hända under 2013, student, jobb, självständighet, flytt... Men jag försöker att ta en dag i taget. Det är väl allt man kan göra. Pusshej.

20132013.
2012 blev ett väldigt speciellt år för mig. Många olika saker hände. Jag ändrade åsikter och tankar om sånt jag trodde aldrig skulle förändras. Jag upptäckte kärleken. Och lärde mig om mycket. Saker. Människor. Mig själv.
Bloggen var en av de sakerna som hamnade i andra hand. vilket ni kanske redan vet. Om det någonsin kommer att återhämta sig vet jag inte. En sak jag vet dock är att jag gör bara saker som jag tycker om att göra. Ibland får jag vågor som sköljer över mig av längtan till att få göra med bloggen allt jag vill göra. Men jag saknar tid.
Trots det vill jag ge det ett försök. Att göra bloggen till allt det där. Att få den att spegla den jag är nu. Jag vill göra det roligt igen. Första prioritet!
Det nya året blir en perfekt nystart!
 
Ge mig feedback! Vad tycker ni?

ellwis bild & foto.
Ella Wirstad, 19, Göteborg.
Skriver om livet. Om vad som finns på insidan och fotograferar det som syns på utsidan. Om att vara precis som alla andra men ändå helt unik. Om gamla secondhand-plagg, mumin, nittiotal och hipstermusik. Hoppas att du gillar det.

Kontakta mig
Följ mig
Ställ en fråga

RSS 2.0 bloglovin