Listan. Nr 10:

 
Sötsaker i Warszawa
 
 
 

Hej höst 


Nu börjar den bli svår att undvika, hösten. Men oj, så behaglig den är i år med detta milda väder!
Jag fick ett hastigt fotojobb av mamma på What! och cyklade igenom Slottskogen, bort till Linnéstaden. Dammen vid sälarna var så andlöst vacker att jag var tvungen att stanna och knäppa av några bilder. Fina, fina slottskogen. Fina, fina Göteborg och fina, fina hösten.
 

Listan. Nr 9:

Cykla tandem på Gotland


Jag hade bara cyklat tandem en gång innan detta, och vad jag kunde minnas vad det skitsvårt. Jag och Linnea, dock, vi bara satte oss och hojjade iväg tillsammans med Barbro.

Vi åkte till Närsholmen. Tidigare år var det varit en strand som bonden inte orkade med, och som sedan hade glömts bort, men i år var det fint och till och med lite folk där! Vi cyklade förbi så vackra vyer. Stora, gröna åkrar med kossor och småvägar som kantades av salmbärssnår.
 

Listan. Nr 8:

Gå på loppis


En annan sak man inte får missa när man är på där är de gotländska loppmarknaderna.


Under diverse bilturer på ön utformade vi loppis-vision, snabba fötter på bromsen och kvicka händer vid ratten. DÄR, loppis! Sväng in! 
Den här tyckte jag var lite rolig. Personen som suttit och broderat detta fina örngott hade uppenbarligen inte lika vild fantasi som jag, för jag ser bara ordet RAPE

Listan. Nr 7:

Äta gotländsk saffranspannkaka


Sommaren är inte slut förrän man får smaka av Barbros goda saffranspannkaka. Avnjuts gärna på en gotländsk gård i den gotländska solnedgången med lite salmbärssylt och ett glas rosé!
Haha, tänk så bra vi hade det!

Listan. Nr 6:

Avnjuta sommarens sista dagar på Gotland


Vi flydde till Gotland, några dagar i slutet av Augusti, Linnea och jag.

Axels fina farmor har en gård på östra sidan, dit tog jag med Linnea, och där tillbringade vi fem mysiga dagar tillsammans med henne.
 
 
Gården som tidigare brukar vara full av liv blev hus till tre glada sommarflickor. Nästan lite som i Tove Janssons Sommarboken. Solen sken och vi fick till och med ta, vad som antagligen blev, årets sista dopp.

Tack, Barbro och tack, Gotland.

ellwis bild & foto.
Ella Wirstad, 19, Göteborg.
Skriver om livet. Om vad som finns på insidan och fotograferar det som syns på utsidan. Om att vara precis som alla andra men ändå helt unik. Om gamla secondhand-plagg, mumin, nittiotal och hipstermusik. Hoppas att du gillar det.

Kontakta mig
Följ mig
Ställ en fråga

RSS 2.0 bloglovin